Nuoret voivat olla luova voima ja dynaaminen lähde kestävälle innovaatiolle. he kohtaavat kuitenkin myös köyhyyttä, koulutuksen esteitä ja rajallisia työllistymismahdollisuuksia ja -mahdollisuuksia. Poliittisen osallistumisen alalla kelpoisuus kansallisiin parlamentteihin alkaa vähintään 25-vuotiailta. 1,65% parlamentin jäsenistä ympäri maailmaa on 20-vuotiaita ja 11,87% on 30-vuotiaita. Parlamenttien keskimääräinen ikä on maailmanlaajuisesti 53 vuotta (naispuolisten parlamentin jäsenten 50 vuotta vanha).
Nuorten sisällyttämiseen politiikkaan liittyy lukuisia etuja, koska karismaattiset ja intohimoiset nuoret, jotka ovat tietoisia poliittisesti, edistävät nopeaa kasvua ja kehitystä kaikilla talouden aloilla. Nuoret ovat myös parempia esiintyjiä äänestäjien herkistämisessä ja mobilisoinnissa vaalikampanjoiden aikana. Nuorten elinvoima tekee heistä välttämättömiä politiikassa, koska heidän osallistumistaan politiikkaan ei voida korostaa liikaa. Jos tämä energia kanavoidaan hyvin politiikkaan, on pitkä matka vahvistaa niiden merkitys maidensa politiikassa.
Toinen merkittävä nuoriso, joka teki historian perustuen hänen elinvoimaansa ja intohimonsa rauhalliseen Amerikkaan, oli kansalaisoikeusaktivisti Martin Luther King. Hän teki muutoksen Amerikassa useita vuosia sitten, vaikka hyvin harvat ihmiset jakoivat hänen näkemyksensä. On ennätys, että hän johti historiallista marssia Washingtonissa elokuussa 1963, missä hän piti kuuluisan “Minulla on unelma” -puheen; korostaen hänen uskoaan, että jonain päivänä kaikki ihmiset voivat olla veljiä. toisessa tapauksessa Länsi-Afrikan Gaintissa, Nigeriassa, Obafemi Awolowossa, Ahmadu Bellossa, Nnamdi Azikiwessa mainittaen, että muutama oli nuoria, kun he johtivat taistelua itsenäisyydestä. Heidän aktiivinen osallistuminen politiikkaan tuolloin maassa muutti paljon asioita Nigerian poliittisessa maisemassa. Heidän pyrkimyksensä synnyttävät Nigerian itsenäisyyden vuonna 1960.
15-25-vuotiaat nuoret muodostavat viidenneksen maailman väestöstä, mutta alle 35-vuotiaita esiintyy harvoin poliittisissa johtotehtävissä. Nuorten päähaasteet ovat rajalliset mahdollisuudet osallistua tehokkaasti päätöksentekoon, rajoitetut mahdollisuudet ja altistuminen tarkoituksenmukaiselle osallistumiselle osallistavaan päätöksentekoprosessiin, nuoret miehet ja naiset tuntevat syrjäytyneisyyttään ja syrjäytyneisyyttään yhteiskunnissaan ja yhteisöissään. Tarvitaan osallistavia rakenteita ja lisää nuorten ja instituutioiden välistä luottamusta ja parempaa valmiuksien kehittämistä.
Toinen nuorten poliittiseen osallisuuteen liittyvä etu on tiedon saatavuus. Politiikka menestyy tiedossa, ei propagandassa. Internetin ja sosiaalisen median etuna nuorilla on käytännössä rajoittamaton pääsy tietoon, ja tämä antaa tietä heidän tietopohjansa hienostuneisuudelle ja kestävyydelle. Nuoret ovat hyödyksi kestävälle kasvulle ja kehitykselle. On totta, että nuoret ovat elämässään hedelmällisessä vaiheessa ja että he tarvitsevat aikuisilta asianmukaista suuntaamista lähestyäkseen politiikkaa positiivisella mentaliteetilla. Nuorisotoimistojen ja kansalaisoikeusryhmien on oltava tässä suhteessa varmistaakseen, että nuoret vaikuttavat politiikkaan ja hallintoon.
Leave a Reply
Want to join the discussionFeel free to contribute!